Styrelser og Banedanmark får hug for deres brug af resultatløn

RANSAGELSE: Fem undersøgte styrelser bruger alle resultatløn på en utilfredsstillende måde, mener Rigsrevisionen, der anbefaler at se på klarere retningslinjer. Innovationsminister Sophie Løhde (V) er ikke afvisende.

Fra 2016 til 2017 steg udbetalingen af engangsvederlag til chefer i ministerierne med 12 procent, mens resultatlønnen steg med fem procent. 
Fra 2016 til 2017 steg udbetalingen af engangsvederlag til chefer i ministerierne med 12 procent, mens resultatlønnen steg med fem procent. 
Sine Riis Lund

Vi tager Rigsrevisionens kritik til efterretning og har ændret den tidligere praksis. Vi afventer samtidig yderligere præciseringer fra Finansministeriet.

Bygningsstyrelsen

I Digitaliseringsstyrelsen opfylder en chef blot to ud af syv mål i sin resultatlønskontrakt, og i Skat leverer ti chefer tilknyttet det skandaleramte EFI-projekt ikke op til de fastsatte mål.

Fælles for cheferne er, at de alligevel har fået udbetalt resultatløn eller engangsvederlag.

Det møder kritik fra Rigsrevisionen, der har undersøgt brugen af resultatløn i fem styrelser: Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen, Bygningsstyrelsen, Skat og Banedanmark.

Dokumentation


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00