Om  
Henriette Ergemann

Tidligere næstformand i Nye Borgerlige stifter nyt parti

Tidligere næstformand i Nye Borgerlige Henriette Ergemann har stiftet partiet Frit Fællesskab, og hun er ikke i tvivl om, at der er plads til endnu et parti på højrefløjen.

Ifølge Henriette Ergemann vil partiet lægge op ad Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, men hun mener samtidig, at der er plads til endnu et parti på højrefløjen.
Ifølge Henriette Ergemann vil partiet lægge op ad Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, men hun mener samtidig, at der er plads til endnu et parti på højrefløjen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Henriette Ergemann har stiftet "Frit Fællesskab", der kan gå hen at blive Danmarks 13. opstillingsberettigede parti til Folketinget.

Ergemann er tidligere næstformand i Nye Borgerlige – en stilling hun dog kun besad i knap to uger, før hun måtte trække sig på baggrund af en række corona-skeptiske udtalelser.

Læs også

Ifølge stifteren vil partiet lægge sig op ad Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, men hun mener samtidig, at der er plads til endnu et parti på højrefløjen:

"Det politiske landskab er så mudret nu. Og der er en masse vælgere, der plasker rundt i en pøl og føler sig politisk hjemløse. Dem vil vi gerne være med til at samle op," udtaler Henriette Ergemann til DR.

Ergemann har siden 2021 været medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune.

Partiet Frit Fællesskab udspringer af Henriette Ergemanns politiske netværk af samme navn. Navnet er blevet godkendt af Valgnævnet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (løsgænger, fhv. NB), Kalundborg Kommune, fhv. næstformand, Nye Borgerlige, selvstændig

0:000:00