"Totalt usynlig" transportminister skal oppe sig inden næste rokade: 23 lynvurderinger af det nye ministerhold

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, leverer 23 hurtige vurderinger af SVM-regeringens ministre oven på torsdagens rokade på Venstre-posterne.

Stephanie Lose (tv) er blandt de nye på ministerholdet. Hun er fagligt dygtig og myreflittig – men spørgsmålet er, om hun kan løfte niveauet ud over ressortområdet og bruge posten som økonomiminister lige så offensivt som de radikale forgængere Marianne Jelved og Margrethe Vestager, lyder vurderingen.
Stephanie Lose (tv) er blandt de nye på ministerholdet. Hun er fagligt dygtig og myreflittig – men spørgsmålet er, om hun kan løfte niveauet ud over ressortområdet og bruge posten som økonomiminister lige så offensivt som de radikale forgængere Marianne Jelved og Margrethe Vestager, lyder vurderingen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupMaja Hagedorn

Et år efter dannelsen har den første større rokade ramt SVM-regeringen.

Som ny Venstre-formand har Troels Lund Poulsen nemlig rusket op i partiets poster, og det betyder, at tre nye ansigter er kommet med på ministerholdet, mens Marie Bjerre (V) og Louise Schack-Elholm (V) fik sat et foreløbigt punktum på deres tid som ministre i SVM-regeringen.

Selvom det ikke blev transportminister Thomas Danielsen (V), der fik en fyreseddel i denne omgang, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, dog, at han dog ikke skal ånde helt lettet op endnu.

Efter et år på posten er Thomas Danielsen nemlig "totalt usynlig" som transportminister. Derfor skal han også til at oppe sig, hvis ikke han skal stå for skud, næste gang der er ministerrokade, vurderer Erik Holstein og Jakob Nielsen.

Men hvem skal ellers oppe sig blandt de 23 toppolitikere i regeringen? Og hvem har markeret sig?

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, leverer 23 hurtige vurderinger.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024