Trængselsformand gør klar til grovsortering

INTERVIEW: Trængselskommissionen skal sætte gang i grovfilen, lyder det fra formanden, der torsdag præsenterer et mangfoldigt idékatalog. Han gør her status og løfter sløret for den kommende proces.
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er meget forskellige forslag der ligger, så vi kommer til at lave en grovsortering fremadrettet.

Leo Larsen
Formand for Trængseskommissionen

Når Trængselskommissionen torsdag kommer med sit idékatalog, vil det være med et væld af forslag, der stikker i mange forskellige retninger, lyder det fra formand Leo Larsen. Han gør klar til en skarp prioritering fremadrettet.

”Det er meget forskellige forslag, der ligger, så vi kommer til at lave en grovsortering fremadrettet,” siger Leo Larsen.

Kommissionens syv arbejdsgrupper leverede lige før jul sine idékataloger (læs mere i linkboks), som embedsmænd i Transportministeriet har arbejdet på at skrive sammen til et samlet værk, der udkommer torsdag. Og da det med kommissionsformandens egne ord kommer til at stritte i mange retninger, så varsler han en benhård udvælgelsesproces henover foråret. Metoden bliver en screening af de mange forsag via en fast samfundsøkonomisk model i en light-udgave.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00