Trine Bramsen skulle styre et skib med fastlagt kurs, men fik aldrig for alvor fat om roret

De vigtigste transportaftaler var allerede indgået, da den vingeskudte Trine Bramsen flyttede ind i Transportministeriet. Derfor nåede hun aldrig at sætte store transportpolitiske aftryk, inden efterårets valgkamp og regeringsforhandlinger satte arbejdet i stå. Hun får dog ros for sit arbejde med ligestilling. 

41-årige Trine Bramsen (S) blev transport- og ligestillingsminister i begyndelsen af februar efter en vanskellig periode som forsvarsminister. 
41-årige Trine Bramsen (S) blev transport- og ligestillingsminister i begyndelsen af februar efter en vanskellig periode som forsvarsminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Trine Bramsen var allerede fra starten bagud på point, da hun i begyndelsen af februar overtog den ledige ministerpost i Transportministeriet.

Efter at Benny Engelbrecht blev væltet på sagen om manglende oplysninger om klimaberegninger under forhandlingerne om Infrastrukturaftalen, udnyttede statsministeren situationen til at flytte den overordentligt upopulære Trine Bramsen fra Forsvarsministeriet, hvor samarbejdet med Folketinget var gået på grund.

Her havde Trine Bramsen skabt sig et image som konfliktoptrappende og temperamentsfuld, og deciderede møgsager hobede sig op én efter én under hendes ledelse.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00