Ubers frontfigur i Danmark stopper

FARVEL: Ubers danske frontfigur, Kristian Agerbo, stopper som talsperson for kørselstjenesten. Selskabet neddrosler dog ikke sit engagement i Danmark, lyder det fra Uber.

Efter en hård medfart med flere retssager lukkede Uber ned i Danmark i marts 2017. Nu stopper den danske frontfigur for kørselstjenesten, Kristian Agerbo.
Efter en hård medfart med flere retssager lukkede Uber ned i Danmark i marts 2017. Nu stopper den danske frontfigur for kørselstjenesten, Kristian Agerbo.Foto: Seth Wenig/Ritzau Scanpix
Nikolai Evereth Hansen

Efter mere end tre år i selskabet mister den omdiskuterede kørselstjeneste Uber sin frontfigur i Danmark, Kristian Agerbo. 

Det skriver Berlingske Business.

Kristian Agerbo har i de seneste par år kæmpet for at få opbakning til, at Uber kunne fortsætte som kørselstjeneste i Danmark, ligesom han også har været talsperson for Uber i Norden. 

Kristian Agerbo fortæller selv til Berlingske Business, at det har været lærerigt at være hos Uber, men at han er klar til et nyt kapitel. 

Om transporten i fremtiden siger han: 

"Samtidig er jeg overbevist om, at teknologi i fremtiden vil spille en afgørende rolle for, hvordan vi gør transport nemt og miljøvenligt."  

Hård medfart til Uber
Siden Uber i 2014 kom til Danmark, har kørselstjenesten haft en hård medfart. De blev øjeblikkeligt politianmeldt af Trafikstyrelsen, og siden fulgte en lang række af retssager, der idømte bøder til Uber-chauffører. Og det retslige efterspil er ikke afsluttet endnu.

I kølvandet på den nye taxilov besluttede Uber at lukke sin platform ned i Danmark i marts 2017, selvom væksten indtil da havde været stor. 

På trods af retssagerne har Uber gentagne gange udtalt, at kørselstjenesten kan vende tilbage til Danmark ved at indordne sig efter danske forhold. Og Kristian Agerbos afsked får da heller ingen betydning for selskabets planer om at vende tilbage til det danske marked, skriver selskabet i en udtalelse.

Det er uvist, om Uber har en afløser til posten efter Agerbo. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Agerbo

Vicedirektør, Voi

0:000:00