V-forvirring om afgiftsfritagelse for elbiler

ELBILER: Først ville Venstre forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler med endnu tre år. Men nu skal der regnes på udgifterne for statskassen, før partiet vil tage stilling.
Foto: elbilguide.dk
Anne Bjerregaard
I 2012 udløber elbilers afgiftsfritagelse. Men branchen skriger på en forlængelse, så den relativt nye teknologi kan blive løbet ordentligt i gang. I en artikel på Altinget | Transport 24. marts i år stod trafik- og klimaordførere fra hele den politiske scene sammen om ønsket om at forlænge afgiftsfritagelsen indtil 2015 (se linkboks).

"Dem, der overvejer at skifte over til eksempelvis elbiler og dem, der investerer i infrastrukturen der skal til, de skal have en sikkerhed for, at det er noget, der varer længere end to-tre år, og derfor er det vigtigt at forlænge afgiftsfritagelsen " sagde Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til Altinget 24. marts.

Men i en artikel i Berlingske Tidende mandag fremgår det nu, at Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, ikke er helt enig:

"Afgiftsfritagelsen er en undtagelse. I 2012 må vi forvente, at der er langt flere elbiler på gaden end i dag og så har vi en helt anden situation."

0:000:00