Vejdirektoratet skal se på "vej-altre"

TRAFIKDRAB: Transportministeren har bedt Vejdirektoratet belyse både fordele og risici ved vej-altre i grøftekanten. Som det er nu, er det ulovligt at lægge blomster uden tilladelse.
Lars Barfoed vil nu have Vejdirektorat til at se på de såkaldte vej-altre, hvor pårørende og efterladte mindes ofre for færdselsulykker.
Lars Barfoed vil nu have Vejdirektorat til at se på de såkaldte vej-altre, hvor pårørende og efterladte mindes ofre for færdselsulykker.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard
Lars Barfoed (K) beder nu Vejdirektoratet om at se på de såkaldte "vej-altre". De efterladtes mindesmærker i grøftekanter med blomster og lys er, som loven er nu, ulovlige uden særlig tilladelse fra Vejdirektoratet.

Men efter Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen bragte sagen op over for ministeren, har Barfoed nu valgt at lade Vejdirektoratet se på problematikken.

Barfoed: Fuld forståelse for efterladte 
Lars Barfoed skriver i et svar til Kim Christiansen, at han har fuld forståelse for, at efterladte til trafikofre har behov for at markere deres sorg eller sympati på stedet, hvor uheldet er indtruffet.

Barfoed har derfor bedt Vejdirektoratet belyse fordele og risici i forbindelse med vej-altre. Ministeren oplyser, at Vejdirektoratet vil overveje både de efterladtes sikkerhed under deres færden på ulykkesstedet og trafikanternes sikkerhed.









0:000:00