Om  
Hans Andersen
Klaus Markussen

Venstres Hans Andersen tager barselsorlov fra Folketinget

Venstres Hans Andersen går på barselsorlov og overlader sin folketingsplads til Klaus Markussen, der er borgmesterkandidat i Hillerød. 

Anders Redder

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, går fra 20. marts på barselsorlov i tre måneder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I mellemtiden overtages hans plads i Venstres folketingsgruppe af nordsjællandske Klaus Markussen, der er viceborgmester og V-spidskandidat i Hillerød Kommune. 

Hans Andersen er foruden sit ordførerskab medlem af Beskæftigelsesudvalget, Ligestillingsudvalget, Social-, Indenrigs- og Børneudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Transport-, Bygnings- og Boligudvalget samt Uddannelses- og Forskningsudvalget.

Poster, der alle overtages af vikaren Klaus Markussen, mens Hans Andersen ser frem til at bruge barslen sammen med sine to tvillinger: 

"Jeg glæder mig rigtig meget, og nu bliver det mit ansvar at få hverdagen til at fungere med to små på ni måneder. Nu skal de lære deres far endnu bedre at kende og omvendt. Jeg glæder mig til at være mere med i deres hverdag og se Anne Marie tage sine første skridt, og Uffe skal lære at kravle. Desuden synes jeg, at man som far, hvis man har muligheden, skal tage orlov, netop så man kommer tættere på sine børn," siger han ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Hans Andersen melder desuden, at han ikke har taget orlov fra sin post i Frederikssund Kommunes byråd. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Andersen

MF (V), byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune, kommitteret for Hjemmeværnet
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i København 2000)

Klaus Markussen

Byrådsmedlem (V), Hillerød Kommune, Senior Business Intelligence Analyst, Arriva
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00