Vestager går imod tysk-fransk alliance og afviser kæmpe tog-fusion

KONKURRENCE: EU-Kommissionen har blokeret for planerne om at sammenlægge de store jernbanefirmaer Siemens og Alstom. "En politisk fejltagelse," siger Frankrigs finansminister. 

"Kommissionens opgave er ikke kun at betjene to landes interesser." Margrethe Vestager afviste i dag det tyske Siemens og det franske Alstoms planer om at fusionere. 
"Kommissionens opgave er ikke kun at betjene to landes interesser." Margrethe Vestager afviste i dag det tyske Siemens og det franske Alstoms planer om at fusionere. Foto: Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Den (loven red.) skal ikke agere som en barriere, der stopper de europæiske virksomheder i at konkurrere med statsejede kinesiske selskaber og amerikanske virksomheder på den internationale scene.

Reinhard Bütikofer, MEP, De Grønne

”Vi vil hellere have to ’European Champions’ end én”.

Sådan lød den afsluttende bemærkning fra EU’s danske konkurrence-kommissær, Margrethe Vestager, da hun onsdag stod på talerstolen i EU-Kommissionens pressesal i Bruxelles.

Her præsenterede hun EU-Kommissionens beslutning om at forbyde en fusion af den store franske jernbanevirksomhed Alstom og den tyske industrigigant Siemens, der også laver tog, jernbaner og infrastruktur. 

Dokumentation

Sagen kort 

September 2017: Siemens og Altom fremlægger deres planer om at fusionere deres aktiviteter på jernbaneområdet. 

Juli 2018: EU-Kommisionen åbner en dybdegående undersøgelse af, om fusioneringen er imod EU's konkurrenceregler. 

Februar 2019: EU-Kommisionen afgør, at fusioneringen er ulovlig, og at den ville have "skadet konkurrencen i markedet for signalsystemer og lynhastighedstoge i EU."

Kilde: EU-Kommisionen og Financial Times.


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00