Antorini afviser SU til handicappede STU-elever

REVISION: Handicappede elever på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) står dårligere økonomisk end andre elever, og det ignorerer ny lov på området, mener en række aktører. Det afviser regeringen, da den nye kontanthjælpsreform netop har løst det problem.*
Agnete Finnemann Scheel
Fakta

Loven om STU trådte i kraft i august 2007. Loven sætter rammerne for, hvornår udviklingshæmmede har krav på en tre-årig uddannelse.

Ifølge loven skulle den revideres efter fire år, men revisionen blev sidste år udskudt, da uddannelsesministeren vurderede, at antallet af studerende, som evalueringen var lavet på, var for smalt.

Sidste år havde godt 300 taget uddannelsen.

Efter et års forsinkelse er regeringens lovforslag om lovændring af den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU, nu klar. Uddannelsen er for fysisk og psykisk handicappede, som ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse.

Revisionen har været planlagt siden uddannelsen blev indført i 2007, men det nye forslag har dog glemt at tage højde for et af de vigtigste punkter, mener en lang rækker aktører på området.

De handicappede på STU-uddannelsen bliver nemlig diskrimineret på den økonomiske støtte, lyder kritikken i en række høringssvar. I dag får en del af STU-eleverne kontanthjælp, men bør i fremtiden få SU som resten af eleverne på landets ungdomsuddannelser, lyder apellen fra en bred række af aktørerne på området.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00