Kommuner vil sikre ungdomsuddannelse til flere

NOTE: Flere unge skal vælge en ungdomsuddannelse, og 21 kommuner har derfor valgt at indgå i fælles projekter, der skal få andelen af unge med en ungdomsuddannelse op.
Kasper Frandsen

Det er fantastisk positivt, at de 17 oprindelige modelkommuner nu får følgeskab af yderligere 21 kommuner, der vil sætte massivt ind mod frafaldet på ungdomsuddannelserne i de kommende år.

Erik Nielsen (S)
Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg
Fakta
I aftalen mellem de 21 kommuner forpligter de sig bl.a. til at:

- Yde en aktiv indsats for, at 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse.
- Udarbejde og vedtage en politisk handleplan
- Igangsætte en tidlig indsats rettet mod de børn, som skønnes ikke at kunne gennemføre folkeskolen eller påbegynde en ungdomsuddannelse
- Samarbejde med ungdomsuddannelserne om at fastholde unge i uddannelsessystemet
- Udveksle metoder, værktøjer og erfaringer med hinanden


Kilde: KL

Andelen af unge med en ungdomsuddannelse skal øges frem til 2010.

Det blev politikere og embedsmænd fra 21 kommuner enige om til et politisk styregruppemøde onsdag, hvor de underskrev en fælles aftale for projektet.

KL og Undervisningsministeriet udnævnte allerede sidste år 17 "modelkommuner", der frem til 2010 vil gå nye veje for at øge andelen af unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse. Det er sket i regi af projekt "Ungdomsuddannelse til alle" (UTA), som er et samarbejde mellem KL og Undervisningsministeriet.

Det har 21 nye kommuner valgt at følge trop på og stifte netværket UTA II. Med projekt "Ungdomsuddannelse til alle" tilskynder KL og regeringen kommunerne til at trække på alle gode kræfter for at sikre, at flere unge får en uddannelse.

"Det er fantastisk positivt, at de 17 oprindelige modelkommuner nu får følgeskab af yderligere 21 kommuner, der vil sætte massivt ind mod frafaldet på ungdomsuddannelserne i de kommende år," siger Erik Nielsen, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00