R: Psykologer skal stoppe unges frafald

INTERVIEW: Et korps af psykologer skal mindske frafaldet af unge på ungdomsuddannelserne, foreslår R's uddannelsesordfører Marianne Jelved. Hun har dog ikke noget bud på, hvad planen skal koste.
De Radikales udspil om at mindske frafaldet på ungdomsuddannelserne er en del af deres 2015-plan, der blev præsenteret på sommergruppemødet i tirsdags.
De Radikales udspil om at mindske frafaldet på ungdomsuddannelserne er en del af deres 2015-plan, der blev præsenteret på sommergruppemødet i tirsdags.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Linea Sanderbo Kürstein

Det er unge, der er usikre om deres valg, og i det øjeblik, de falder fra, er der mange af dem, der ikke kommer i gang igen.

Marianne Jelved (R)
Uddannelsesordfører

95 pct. unge starter på en ungdomsuddannelse, men kun 80 pct. gennemfører hele forløbet, siger De Radikale. Frafaldet er størst på de tekniske skoler og handelsskolerne. Og det skal psykologer være med til at afhjælpe, mener De Radikales uddannelsesordfører Marianne Jelved, som dog ikke vil komme med et tal på, hvor meget ordningen vil koste.

Hvad er det vigtigste i jeres plan?

"Hvis jeg skal vælge, så er det vigtigst at have psykologadgang på uddannelserne, for at unge med personlige problemer får én at tale med. Folketinget indførte for godt et år siden muligheder for mentorordninger, og det er positivt, men en psykolog har en faglig tilgang til unge, og derfor er det meget vigtigt," siger Marianne Jelved til Altinget.dk efter partiets sommergruppemøde i Fredensborg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00