Elevorganisationer danner overbygning

ELEVFORENINGER: Fire elevorganisationer er netop gået sammen og har dannet Elevforbundet. Fælles politiske udspil skal styrke eleverne i den politiske proces.
Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen
Fakta

Fakta om Elevforbundet:

Elevforbundet består af fire elevorganisationer (antal elever):

- Danske Skoleelever (600.000)

- Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (65.000)

- Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (45.000)

- Erhvervsskoleelevernes Elev-Organisation (95.000)

I alt: 805.000 elever

En ny elevorganisation har set dagens lys. Med 800.000 medlemmer står Elevforbundet med en potentiel medlemsskare, der er større end de fleste store arbejdsgiverorganisationer, som vi kender i Danmark.

Formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation og styrelsesmedlem i Elevforbundet Jonathan Simmel mener, at elevorganisationerne bliver politisk styrket af at få en overbygning, der kan tale for en samlet elevorganisation.

Medlemmerne i organisationerne har jo meget forskellige behov - risikerer de forskellige særbehov ikke at blive svækket, hvis de skal varetages af en fælles organisation?

Jo det kunne man godt frygte. Det er også derfor, vi ikke har taget det fulde skridt. Som udgangspunkt er Elevforbundet bare en overbygning af de allerede eksisterende organisationer.

Hvordan vil I tackle interessemodsætninger?

Jeg tror ikke, vi har de store interessemodsætninger. Vi har et godt udgangspunkt i forhold til, at vi gerne vil de samme ting. Vi kan godt have flere syn på sager, men det mener jeg ikke er forkert. Det handler om at kunne løse disse uenigheder godt, når de engang imellem opstår. Og det mener jeg helt bestemt, vi kan.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00