Sjelle ny formand for Arbejdsmarkedsudvalget

ROKADE: Connie Hedegaards farvel sætter gang i større ordførerrokade hos De Konservative. Helle Sjelle bliver nu arbejdsmarkedsordfører og formand for Arbejdsmarkedsudvalget.
Helle Sjelle bliver ny arbejdsmarkedsordfører for De Konservative og bliver desuden ny formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.
Helle Sjelle bliver ny arbejdsmarkedsordfører for De Konservative og bliver desuden ny formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Med Connie Hedegaards farvel til dansk politik, Knud Kristensens nye job som borgmester og Charlotte Dyremose på barsel har De Konservative rykket rundt på ordførerposterne.

Ifølge Altinget.dks oplysninger bliver Helle Sjelle ny arbejdsmarkedsordfører og desuden ny formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg og erstatter dermed Knud Kristensen, der er nyvalgt borgmester i Vesthimmerlands Kommune. Helle Sjelle beholder ordførerrollen inden for EU-, ligestilling og udvikling, men afgiver kulturordførerposten.

Den post får Henrik Rasmussen, der erstatter Connie Hedegaard, og han bliver desuden kommunalordfører. Den post overtager han fra Henriette Kjær, der forbliver politisk ordfører.

Tage Leegaard, der afløser Knud Kristensen, bliver bolig- og dyrevelfærdsordfører - i stedet for netop Knud Kristensen.

Rasmus Jarlov, der midlertidigt kommer i Folketinget i stedet for Charlotte Dyremose, som er på barsel, bliver ny uddannelsesordfører for De Konservative.

Selv om Connie Hedegaard ikke længere er minister, er hun formelt ikke trådt ud af Folketinget. Ifølge Folketingets Lovsekretariat har hun endnu ikke sendt en formel og skriftlig udmeldelse til Folketingets formand, men det forventes der inden Folketinget åbner i næste uge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Charlotte Dyremose

Sognepræst, fhv. MF (K)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2004)

Knud Kristensen

Fhv. borgmester (K), Vesthimmerland Kommune
Jyske Trænregiment (1973), murermester (1975)

0:000:00