MF'er skal holde sig fra professionshøjskolerne

UDKANT: Folketingspolitikere skal ikke sidde med i professionshøjskolernes bestyrelser, mener skolernes formand.
Anders Heissel

Jeg nægter at se det som et problem, at man lukker Skårup Seminarium 30 kilometer fra læreruddannelsen Odense. Hvis folk vil købe stort ind til weekenden kører de gladelig 30 kilometer, men hvis det drejer sig om uddannelse, er det åbenbart for langt.

Laust Joen Jakobsen
Formand for Professionshøjskolernes Rektorkollegium

Der sidder allerede lokale og regionale politikere med i professionshøjskolernes bestyrelser, men derimod skal politikere fra Folketinget holde sig væk, mener professionshøjskolernes formand, Laust Joen Jakobsen.

"Der sidder ikke folketingspolitikere med i bestyrelserne, og det skal der efter min mening heller ikke. Det har vi kendt og prøvet i seminarie-strukturen, og det var ingen succes. Professionshøjskolerne blev etableret for at tilgodese den regionale forsyning og derfor skal det politiske niveau være lokalt og regionalt," siger Laust Joen Jakobsen og tilføjer:

"Det er noget af en påstand, at folketingspolitikere har evnen til et større overblik og dermed besidder evnen til at løfte sig udover deres egen valgkreds. Det er nyt for mig," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00