V: Politikere i professionshøjskolernes bestyrelser

BESTYRELSER: Venstre vil have politikere i professionshøjskolernes bestyrelser for at sikre lokale institutioner. S er uenig og mener, at regeringens stramme økonomiske greb er problemet.
Britta Schall Holberg mener, at der skal politikere i professionshøjskolernes bestyrelser. Det er måden at sikre lokale uddannelsesinstitutioner.
Britta Schall Holberg mener, at der skal politikere i professionshøjskolernes bestyrelser. Det er måden at sikre lokale uddannelsesinstitutioner.Foto: www.ft.dk
Kristian Aaskov NielsenAnders Heissel

Vi politikere er sat sådan sammen, at vi ikke alene vil tage beslutninger på baggrund af økonomiske hensyn, men derimod overordnede hensyn for at sikre uddannelser i udkantsområderne.

Britta Schall Holberg
Medlem af Uddannelsesudvalget, Venstre
Flere proffessionshøjskoler har så ondt i økonomien, at de ser sig nødsaget til at lukke mindre uddannelser i udkantsområderne. Derfor vil Venstres medlem af Folketingets
Dokumentation

Bekendtgøres lov nr. 562 af 6. juni 2007 om professionshøjskoler for videregående uddannelser med de ændringer, der følger af § 57 i lov nr. 346 af 14. maj 2008 og § 4 i lov nr. 543 af 17. juni 2008

Geografisk placering (uddrag)
§4. Professionshøjskolen skal dække behovet for udbud af professionsbacheloruddannelser og efter- og videreuddannelse i tilknytning hertil i den region eller del heraf, hvor professionshøjskolen hører hjemme.

Stk. 2. Undervisningsministeren kan dog bestemme, at flere professionshøjskoler sammen skal dække regionens eller et geografisk områdes behov for en eller flere af de nævnte uddannelser, eller at professionshøjskolen skal dække behovet i hele landet eller nærmere bestemte dele heraf for en eller flere af de nævnte uddannelser.

Stk. 3. Undervisningsministeren kan bestemme, at en eller flere professionshøjskoler sammen skal dække regionens eller et geografisk områdes behov for en eller flere erhvervsakademiuddannelser og efter- og videreuddannelser.

Bestyrelsesarbejde (uddrag)
§12. Bestyrelsen skal varetage den overordnede og strategiske ledelse af professionshøjskolen og sikre uddannelsernes kvalitet og udvikling samt en effektiv drift af professionshøjskolen.

Kilde: Retsinformation.dk

0:000:00