Anders Bondo splitter politikerne

IMAGE: Lærerfyringer og stigende klassekvotienter kritiseres af Danmarks Lærerforening. Men Anders Bondo er en SF'er i forklædning, hvilket skader hans politiske indflydelse, mener de borgerlige. S og SF er uenige.
Anders Bondo Christensen og Danmarks Lærerforening mister politisk indflydelse, fordi foreningen ifølge DF og K altid kritiserer og minder om en underafdeling af SF.
Anders Bondo Christensen og Danmarks Lærerforening mister politisk indflydelse, fordi foreningen ifølge DF og K altid kritiserer og minder om en underafdeling af SF.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Problemet er, at kritik er det eneste, man hører fra foreningen, og hvis man som politiker ikke kan genkende det, så kommer der et tidspunkt, hvor troværdigheden falder.

Rasmus Jarlov
Uddannelsesordfører for de Konservative

Anders Bondo Christensen og Danmarks Lærerforening deler i den grad vandene på Christiansborg. De borgerlige beskylder foreningen for at politisere og være en underafdeling af SF, mens venstrefløjen mener, at foreningen sætter et nødvendigt kritisk fokus på de helt rigtige ting.

De fleste kommunerne må spænde livremmen gevaldigt de kommende år som følge af den økonomiske krise og dermed retter fokus sig også på konsekvenserne for folkeskolen med blandt andet lærerfyringerne stigningen i klassekvotienten.

Den udvikling har Anders Bondo Christensen som formand for Danmarks Lærerforening ofte kommenteret, men ifølge både Dansk Folkeparti og de Konservative har kritikken altid en klar politisk slagside.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00