DF savner regeringen i folkeskolens værdikamp

OPSANG: Regeringen burde opprioritere de kulturbærende fag i folkeskolen, lyder kritikken fra DF, som også mener, at undervisningsministeren burde melde klarere ud.
Martin Henriksen (DF) kritiserer regeringen for ikke at tage afstand fra for eksempel oppositionens forslag om at afskaffe kristendomsundervisningen i folkeskolen. Regeringen skal være mere fremme i skoene, lyder det.
Martin Henriksen (DF) kritiserer regeringen for ikke at tage afstand fra for eksempel oppositionens forslag om at afskaffe kristendomsundervisningen i folkeskolen. Regeringen skal være mere fremme i skoene, lyder det. Foto: danskfolkeparti.dk
Marie Dissing Sandahl

Der er enkelte citater fra regeringen her og der i aviserne, men der mangler markante udmeldinger fra undervisningsministeren. Det giver mig ikke det indtryk, at området er prioriteret højt fra regeringens side.

Martin Henriksen (DF)
Socialordfører

"Kom op i gear" og "Træk i arbejdstøjet, Tina". Sådan lyder opsangen fra Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, som savner klare politiske udmeldinger om styrkelsen af dansk kultur i folkeskolen fra både regeringen og undervisningsminister Tina Nedergaard (V).

"En borgerlig regering og en borgerlig undervisningsminister burde i dén grad være opmærksom på, at kulturformidling på langtfra alle folkeskoler har topprioritet," siger Martin Henriksen.

Han savner vedvarende opmærksomhed om de kulturbærende fag i folkeskolen som for eksempel historie og formidling af dansk kultur generelt, ligesom der er en løbende proces i gang for at forbedre fagligheden i fag som dansk og matematik.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00