Ideer står i kø til nye partnerskaber

OPTAKT: Sammen med rejseholdets input er organisationer klar til at bruge partnerskaberne til at forme folkeskolen. De har allerede flere ideer på papiret.
Skoleorganisationer har skufferne fulde af ideer til de nye partnerskaber. KL vil eksempelvis have en radikalt anderledes overbygning.
Skoleorganisationer har skufferne fulde af ideer til de nye partnerskaber. KL vil eksempelvis have en radikalt anderledes overbygning.Foto: colourbox.com
Kristian Aaskov Nielsen
Fredag morgen løfter skolens rejseholdet sløret for deres fem måneder lange arbejde. Forud er mange problemstillinger blevet vendt, og derfor har flere organisationer også skruet forventningerne i vejret. Specielt til det nyetablerede partnerskab.

"Vi har forventninger om, at partnerskabet, som blev nedsat i sidste uge, får lov til at arbejde. Jørgen Søndergaards tilkendegivelse på Marienborg var også, at der ikke findes nogle nemme løsninger, og at det kommer til at tage tid. Det er parterne nødt til at indstille sig på," siger Anders Balle.

Torsdag i sidste uge løftede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sløret for, at partnerskaber mellem interessenterne på skoleområdet skal løfte opgaven videre fra rejseholdet. På baggrund af deres viden skal de forme fremtidens skole, og arbejdet begynder 1. august.

KL, Danmarks Lærerforening og Undervisningsministeriet er omdrejningspunkterne, men organisationer som Danske Skoleelever, Skolelederforeningen, Skole og Samfund og DI spæder til, når det er deres områder, som er under lup.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00