Partnerskaber skal tæmme politikerne

OPTAKT: Eftersynet af folkeskolen frygtes at drukne i politisk uenighed. Skoleorganisationer vil bruge det nye partnerskab til at skabe konsensus.
Enige og seriøse partnerskaber skal sætte en stopper for, at politikerne spænder ben, vurderer flere organisationer.
Enige og seriøse partnerskaber skal sætte en stopper for, at politikerne spænder ben, vurderer flere organisationer. Foto: Henrik/Altinget.dk
Kristian Aaskov Nielsen

Det at være meget konkret vil også forpligte os som partner til at gå ind og se, hvad vi hver især kan bidrage til. Derfor har vi heller ikke brug for en masse nye lov- eller strukturændringer. Så drukner det i symbolpolitik.

Anders Bondo Christensen
Formand, Danmarks Lærerforening
Uvildige kommissariater har tidligere lavet politiske udspil, som kun var været til gavn for makulatorer rundt omkring i kontorlandskabet. Det har ganske enkelte ikke været muligt at skabe politisk konsensus om anbefalingerne. Det samme frygter Skolelederforeningen om rejseholdets eftersyn.

"Der er grund til at være bekymret. Bekymringen går på, at der ikke er enighed om retningen, og så bliver det en politisk kastebold. Dermed er der risiko for, at det bliver en slingrekurs. Det gælder både politisk og i den offentlige debat, som der har været de sidste måneder," siger formand Anders Balle.

Sidste torsdag blev der på Marienborg nedsat et ledende partnerskab, som skal følge op på initiativerne, som kommer ud af 360 graders-eftersynet. Det arbejde går i gang 1. august. Ifølge Anders Balle kan det blive afgørende for at opnå politiske resultater.

"Hvis partnerskabet kunne blive enige om en retning, så tror jeg, det vil være svært for Folketinget at komme uden om det. Men selvfølgelig går der partipolitik og valgkamp i det. Derfor er der grund til at frygte den politiske proces," siger Anders Balle.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00