40.000 skoleelever spiller skak i dag

REKORD: Pokémon er sat skakmat, når næsten 40.000 skoleelever på 266 skoler i dag sætter ny deltagerrekord på hjernegymnastikkens motionsdag.

Det skal være sjovt at blive klogere, lyder mottoet på på 266 skoler, hvor 40.000 elever spiller skak i dag.
Det skal være sjovt at blive klogere, lyder mottoet på på 266 skoler, hvor 40.000 elever spiller skak i dag.Foto: Pressefoto/Dansk Skoleskak
Erik Bjørn Møller

Pokémon sat skakmat!

Når undervisningsordfører Anni Matthiesen (V) i dag, 10. februar, har åbnet Skolernes Skakdag på Lindehøjskolen i Herlev, skifter 39.742 elever på 266 skoler bøgerne og Pokémon ud med skakbrikker og sætter deltagerrekord på hjernegymnastikkens motionsdag.

Skolernes Skakdag er hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, når elever på landets skoler øver sig i at holde fokus, koncentration og tænke fremad under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere!”. Og igen i år sætter Skolernes Skakdag ny deltagerrekord.

Dansk forskning viser, at skoleskak styrker elevernes matematikkundskaber, trivsel og inklusion på nye måder, blandt andet i den længere og mere varierede skoledag.

"Skak i skolen giver ro på stolen"
Skolernes Skakdag foregår på de lokale skoler og organiseres af skolens lærere, pædagoger og ældste elever, der i januar er uddannet PLAYMASTERS, så de ikke sættes skakmat af de yngre elever.

Det er syvende år, der holdes Skolernes Skakdag, og generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen, glæder sig over den voksende popularitet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00