Aktører: KL skader sundheds-uddannelser

ARBEJDSKRAFT: Danske Regioner, Sygeplejerådet og uddannelsesinstitutionerne mener, at KL blokerer for at mindske frafaldet på en række af sundhedsuddannelserne. KL afviser deres forslag om taxameterbetaling af praktikstederne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Evalueringerne fra de studerende viser, at de generelt er glade for at være i praktik. Og hvorfor ændre på noget, som allerede fungerer godt.

Henrik Casper
Chefkonsulent, KL
Fakta

Regionernes forslag:
Praktikstederne får i dag refunderet udgifterne til deres praktikanter fra regionen eller kommunen. Den enkelte region og kommune får penge fra staten ud fra, hvor mange praktikanter deres institutioner samlet set har.

Det vil Danske Regioner have ændret, så pengene fremover direkte fra staten bliver kanaliseret til den arbejdsplads, hvor de enkelte praktikanter er.  

Taxameter-princip bruges andre steder:
Regionernes forslag - som kaldes refusionstaxameter-princippet - bruges allerede for studerende i praktik på jordemoderuddannelsen og hos fysio- og ergoterapeuterne.

Regionerne ønsker, at taxameter-princippet skal gælde for alle de sundhedsfaglige mellemlange videregående uddannelser, nemlig sygeplejerske-, radiograf-, bioanalytiker-, samt ernærings- og sundhedsuddannelserne.

Nej, nej og atter nej.

Sådan lyder det fra KL til Danske Regioner, som sammen med Dansk Sygeplejeråd og uddannelsesinstitutionerne på sundhedsområdet vil have taget et nyt redskab i brug for at mindske frafaldet på sundhedsuddannelserne.

Et frafald, som på nogle uddannelser er oppe på 30 procent, hvilket forværrer manglen på ansatte i sundhedssektoren.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00