Altinget lancerer to nye nichemedier

OM OS: Altinget udvider familien med Altinget Ældre og Altinget Børn. Gennem konstruktiv og kritisk journalistik vil nichemedierne dække emner, der indtager en central plads på den politiske dagsorden i de kommende år.

Altinget sætter i de kommende måneder strøm til to nye nichemedier.

Den første i rækken er Altinget Ældre, der åbner i november. I januar 2020 følger Altinget Børn.

På klassisk Altinget-manér vil de nye medier tilbyde unik journalistik om de to politiske områder og samtidig være hjemsted for pulserede debat og omfattende servicestof i form af kalender, navnenyheder og nem adgang til Folketingets dokumenter

”På vores snart 23 nichemedier råder vi over Danmarks største redaktion af fagmedarbejdere. Når vi udvider Altingets portefølje med Ældre og Børn, følger vi den politiske proces i alle faser af livet fra barndom til alderdom," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

"Vi har på alle vores nichemedier en ambition om at være den uundværlige nyhedskilde, hvor læserne kan finde overblik, analyser og indsigt på de vigtigste dagsordener inden for det område, de beskæftiger sig med."

Livet efter arbejdslivet
Altinget Ældre, som går i luften 28. november, dækker politik om livet efter arbejdslivet og vil gennem nyheder, analyser og debatstof sætte fokus på blandt andet ældrepleje, pension, aktiv alderdom og meget mere.

"Alderdom er ikke længere, hvad den har været. Vi lever længere, arbejder længere, er mere aktive og har større opsparing til alderdommen. Men den demografiske udvikling sætter ældrevelfærden under pres – og stiller stadig højere krav til politisk prioritering og nytænkning. Det er et område, vi længe gerne har villet skrive mere om," siger Jakob Nielsen.

I det lys bliver det også mediets opgave at trykteste de politiske målsætninger om at sikre en tryg og værdig alderdom. Redaktør for mediet bliver Søren Elkrog Friis, der i flere år har dækket arbejdsmarked og socialpolitik for Altinget.

 

 

Børnenes statsminister
Altinget Børn, som går i luften i begyndelsen af 2020, skal skrive om politik, der vedrører børn i 0-10-årsalderen – ikke mindst debatten om daginstitutioner, overgangen til folkeskolen og mere generelle områder som trivsel og digitale kompetencer, altid med politisk fokus. 

"Vi har netop fået en statsminister, der kalder sig 'børnenes statsminister', og debatten om minimumsnormeringer står centralt i forståelsespapiret mellem Socialdemokratiet og dets støttepartier. Der er al mulig grund til at sætte fokus på børn som politisk kampplads," siger Jakob Nielsen.

Redaktør for nichemediet bliver Simon Lessel, som tidligere har skrevet om blandt andet civilsamfund og uddannelse på Altinget. 

Fra 0 til 23
Altingets første nichemedie, Altinget Fødevarer, kom til verden i 2002, og med de to nye skud på stammen når Altinget op på 23 nichemedier. Dertil kommer et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Altinget driver også en lang række professionelle netværksgrupper, heriblandt både et netværk om seniorer og et børn- og unge-netværk.   

Lanceringen af Altinget Ældre finder sted på Altingets redaktion i Ny Kongensgade torsdag 28. november klokken 9-10 i selskab med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Forrige artikel R til minister: Aftale om elevfordeling og nyt optagelsessystem haster R til minister: Aftale om elevfordeling og nyt optagelsessystem haster Næste artikel Alternativets tidligere gruppeformand forlader partiet Alternativets tidligere gruppeformand forlader partiet