Analytiker: Logisk træk af Konservative

REFORM: Det er både logisk og strategisk smart af Konservative at forlade forhandlingerne om folkeskolereformen, siger politisk analytiker på Altinget.dk, Erik Holstein. Han vurderer, at det kan give K tiltrængt vind i sejlene.
Torsdag forlod Konservatives formand, Lars Barfoed, forhandlingerne om folkeskolereformen.
Torsdag forlod Konservatives formand, Lars Barfoed, forhandlingerne om folkeskolereformen.Foto: Per Bang Thomsen/Altinget.dk
Agnete Finnemann Scheel

Det er jo ikke noget, der får dem til at spurte op til 40 mandater igen, men det kunne godt stabilisere dem og give dem en vis fremgang.

Erik Holstein
Politisk analytiker, Altinget.dk

Den konservative exit fra forhandlingerne om folkeskolereformen får hård medfart fra flere sider. Blandt andet Pernille Vigsø Bagge, folkeskoleordfører for SF, mener, at Lars Barfoed spekulerer mere i, hvor meget tv-tid de kan få, frem for folkeskolen.

Men der er nu også god politisk ræson i det for Konservative, vurderer politisk kommentator på Altinget.dk, Erik Holstein.

”Jeg tror, de har fundet en sag, som er ideel for dem at markere sig på. Dels fordi de har en hel del i befolkningen bag sig, men også fordi det faktisk er noget, de mener. Det passer med klassiske konservative synspunkter. Så ud fra Konservatives egne præmisser handler de dybt logisk, når de gør det til et stridspunkt og står så stejlt på det,” siger Erik Holstein.

Kan give tiltrængt medgang for K
Erik Holstein er dog enig med Pernille Vigsø Bagge så langt, at det er smart for Konservative at høste god tv-tid.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00