Bertel Haarder i krydsild om elite-klasser

FOLKESKOLEN: Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne spurgte i folketingssalen kritisk til regeringens holdning til holddannelse. Ministeren afviste slingrekurs på området.
Bertel Haarder var onsdag i folketingssalen for at svare på spørgsmål om regeringens holdning til eliten i folkeskolen.
Bertel Haarder var onsdag i folketingssalen for at svare på spørgsmål om regeringens holdning til eliten i folkeskolen.Foto: Altinget.dk/Flindt
Anders Heissel

Regeringen er tilsyneladende rustet til en værdikamp om, at eliten i folkeskolen skal styrkes.

Christine Antorini
Uddannelsesordfører for Socialdemokraterne

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har de seneste uger haft særdeles svært ved at afkode regeringens holdning til eliteklasser og særlige tilbud til kloge børn i skolen.

Derfor var undervisningsminister Bertel Haarder (V) onsdag i krydsild mellem de to partier i folketingssalen i den ugentlige spørgetime.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sine første dage som statsminister proklamerede, at dygtige elever i folkeskolen skulle have bedre muligheder. Det blev senere taget op af Venstres uddannelsesordfører Anne-Mette Winther Christiansen, der gerne så mulighederne udvidet, så skolerne i højere grad kunne niveaudele. Tirsdag i denne uge sagde Bertel Haarder så til Altinget.dk, at der ikke var ændringer på vej.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00