Bredt flertal begraver ideen om én samlet gymnasieskole

GYMNASIER: Danske Gymnasiers ønske om at udbyde stx, hhx og htx under én gymnasieskole vækker ikke begejstring på Christiansborg. Partier fra begge sider af salen afviser ideen.

Danske Gymnasiers ønske om at udbyde hhx og htx får en lunken modtagelse på Christiansborg.
Danske Gymnasiers ønske om at udbyde hhx og htx får en lunken modtagelse på Christiansborg.Foto: Colourbox
Martin MauricioTyson W. Lyall
Fakta
Det vil Danske Gymnasier: 

De almene gymnasiers forening formulerer det sådan, at den vil "arbejde for en ligestilling af retten til at udbyde ungdomsuddannelser".

Den 21. november 2019 forklarede Danske Gymnasiers formand, Birgitte Vedersø, til Altinget:

"I dag har en erhvervsskole ret til at udbyde stx lokalt, hvis der er behov for det. Men et alment gymnasium har ikke ret til at udbyde erhvervsgymnasiale uddannelser. For at sikre det bedst mulige udbud i hele landet bør de almene gymnasier også kunne udbyde htx eller hhx, hvor der er behov for det."

Kilde: Altinget Uddannelse

Der er ikke politisk opbakning til Danske Gymnasiers ønske om at samle alle studieforberedende ungdomsuddannelser på "et moderne fler- og tværfagligt gymnasium".

Hos både S, R, EL, DF og K afvises ønsket, som indgår i foreningens 2025-strategi, der blev offentliggjort i sidste uge. 

”De almene gymnasier vil erobre det hele, og det har jeg ikke den store sympati for," siger Marie Krarup, gymnasieordfører for Dansk Folkeparti.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00