BUPL frygter for børneområdet hos Sareen

BØRN: Det er uforståeligt, at børneområdet ikke er blevet rykket tilbage til Undervisningsministeriet i forbindelse med ministerrokaden, mener både BUPL og Enhedslisten. Området bliver prioriteret "tophøjt", lyder det fra den nye minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke har rykket børneområdet tilbage til Undervisningsministeriet.

Henning Pedersen
Formand for BUPL
Børneområdet bliver ikke flyttet tilbage til Undervisningsministeriet, som pædagogerne, kommunerne og børne- og kulturcheferne ellers havde håbet på.

Det står klart, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag præsenterede sin nye regering. Området kommer til at ligge i det nye Ministerium for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, og det bliver den radikale Manu Sareen, som fremover skal være minister for de mindste medborgere.

Det ærgrer Henning Pedersen, formand for pædagogernes fagforening, BUPL.

"Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke har rykket børneområdet tilbage til Undervisningsministeriet. Regeringens mål var netop at samtænke områderne for at understrege, at man lærer igennem hele livet, og det var vi glade for hos BUPL. Derfor ærgrer det mig også, at børne- og undervisningsområderne ikke er blevet lagt sammen igen. Jeg frygter, at det kommer til at drukne i ministeriet, som nu er blevet endnu større," siger han.

0:000:00