Debat

Christine Antorini: Elever på de merkantile uddannelser kan få merit

REPLIK: Det passer ikke, når Svend Berg, uddannelseschef hos Dansk Erhverv, påstår, at unge ikke kan få merit på baggrund af tidligere uddannelse. Det skriver undervisningsminister Christine Antorini (S) i en replik.

Hvis en elev har de nødvendige kompetencer i forvejen, kan de naturligvis få merit, hvis de ønsker at tage en ny uddannelse. Det skriver Christine Antorini (S) i en replik til uddannelsechef hos Dansk Erhverv Svend Berg.
Hvis en elev har de nødvendige kompetencer i forvejen, kan de naturligvis få merit, hvis de ønsker at tage en ny uddannelse. Det skriver Christine Antorini (S) i en replik til uddannelsechef hos Dansk Erhverv Svend Berg.Foto: Les Kaner
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Fakta
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Af Christine Antorini (S)
Undervisningsminister

Svend Berg mener (Altinget 17. februar), at det er spild af tid og penge, at unge ikke får merit i de kommende nye merkantile erhvervsuddannelser på baggrund af tidligere uddannelse. Men det gør de faktisk.

Har eleven kompetencerne i forvejen, eller har han eller hun et relevant eksamensbevis, skal dette naturligvis godskrives. Men ønsker unge at skifte spor og vælger en anden merkantil uddannelse end den, de er begyndt på, skal de have de rette uddannelsesrettede fag og tage den tilhørende prøve, før de kan begynde skoleundervisningen i et nyt hovedforløb.

De kan også godt begynde på praktikuddannelsen i flere af uddannelserne, når blot virksomheden sørger for, at eleven har gennemføre det uddannelsesrettede fag før den første skoleperiode i hovedforløbet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. adm. direktør, Life Fonden
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Svend Berg

Fhv. uddannelseschef, Dansk Erhverv
møbelsnedker, diplomuddannelse i ledelse

0:000:00