Denne uge på uddannelsesområdet (43)

DENNE UGE: UNESCO's generalforsamling i Paris begynder den 25. oktober, og torsdag og fredag deltager børne- og undervisningsminister Christine Antorini i forsamlingen. I uge 43 har Børne- og Undervisningsudvalget samtidig første møde.
Foto: Colourbox
Ministeren deltager i UNESCO's generalforsamling
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) rejser d. 27. og 28. oktober til Frankrig for at deltage ved UNESCO's generalforsamling i Paris.

UNESCO's generalforsamling begynder tirsdag den 25. oktober og løber frem til den 10. november. På uddannelsesområdet fokuserer generalforsamlingen på at sikre en mere koordineret indsats for at nå EFA (Education For All) 2015-målene. Ud over EFA er balancen mellem ønsket om en ambitiøs uddannelsespolitik og den finansielle situation på dagsordenen.

Første møde i Børne- og Undervisningsudvalget
Tirsdag den 25. oktober mødes medlemmerne af det nye Børne- og Undervisningsudvalg for første gang. Eneste punkt på dagsordenen er en drøftelse af, hvad børne- og undervisningsminister Christine Antorini har af forventninger til det kommende arbejde på udvalgets område.

Kommende lærere på kursusweekend om nye medier
Lærerstuderendes Landsforening holder fredag til søndag kursusweekend for medlemmerne. Her fokuserer de kommende lærere på fremtidens medier i undervisningen ved hjælp af workshops, debat og oplæg om blandt andet sociale medier i klasseværelset, mobiltelefonen som læringsredskab og filmmediet i undervisningen.

Blandt weekendens aktiviteter er en paneldebat, hvor uddannelsespolitisk ordfører Marianne Jelved (R), Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i DI, Erik Knudsen, formand for Professionshøjskolernes Rektorkollegium, samt Lærerstuderendes Landsforenings egen formand, Tobias Holst, deltager.

Servicestyrelsen holder temadag om sikrede institutioner
Servicestyrelsen holder tirsdag temadag i Vejle med fokus på en styrket indsats på de sikrede institutioner. Arrangementet ser på resultater fra igangværende forløb samt på nye initiativer, der er ved at blive igangsat på de sikrede institutioner, heriblandt undervisningstilbud for unge på sikrede afdelinger. Arrangementet henvender sig til ledere og medarbejdere ved de sikrede institutioner samt deres samarbejdspartnere, herunder skoleforvaltning, skoler og UV-vejledere i de stedliggende kommuner.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00