Det kritiserer Statsrevisorerne i ny rapport om FGU

Fem udvalgte FGU-institutioner overholder ikke fuldt ud kravene til uddannelsen. Der er risiko for, at eleverne ikke får de bedste for­ud­sætninger for at gennemføre en ungdomsud­dan­­nelse el­ler at få fodfæste på arbejdsmarkedet, lyder det i en beretning fra Statsrevisorerne.

Et bredt flertal kunne i november præsentere en ny FGU-aftale. Nu har Rigsrevisionen set nærmere på uddannelsen, der startede op i 2019.
Et bredt flertal kunne i november præsentere en ny FGU-aftale. Nu har Rigsrevisionen set nærmere på uddannelsen, der startede op i 2019.Foto: Børne- og Undervisningsministeriet
Signe Løntoft

Børne- og Undervisningsministeriet skal være bedre til at støtte FGU-institutionerne i at lave forløbsplaner.

Sådan lyder det i en anbefaling fra statsrevisorerne, der i en ny beretning kommer med en mild kritik af FGU.

Fakta

Det skriver statsrevisorerne i deres beretning:

"Statsrevisorerne finder det tilfredsstillende, at Børne- og Undervisningsministeriet gennem sit tilsyn og sin vejledningsindsats i det væsentligste har understøttet formålet i lov om forberedende grunduddannelse.

Statsrevisorerne finder det imidlertid ikke helt tilfredsstillende, at de fem udvalgte FGU-institutioner ikke fuldt ud overholder kravene til uddannelsen. Dette medfører risiko for, at eleverne ikke i tilstrækkelig grad bliver understøttet og ikke gives de bedste forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse eller at få varigt fodfæste på arbejdsmarkedet."

Kilde: Rigsrevisionen

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00