DF undrer sig over rangliste

KARAKTERER: Dansk Folkeparti er ærgerlig over, at undervisningsministeren ikke har taget forligskredsen i ed, før han offentliggjorde sin socialt korrigerede karakterliste.
DF's Hans Kristian Skibby sender en "venlig påmindelse" om at huske at informere forligskredsen om nye tiltag til Troels Lund Poulsen.
DF's Hans Kristian Skibby sender en "venlig påmindelse" om at huske at informere forligskredsen om nye tiltag til Troels Lund Poulsen.
Marie Dissing Sandahl

Jeg synes, at når man i ministeriet påtænker at lave den her slags ting, så er det noget, man skal introducere ordførerne for.

Hans Kristian Skibby (DF)
Fungerende uddannelsesordfører
Den socialt korrigerede rangliste over karaktergennemsnittet ved 9. klassernes afgangseksamen har ikke kun skabt debat blandt skolefolk og forældre. Også i folkeskole-forligskredsen skaber offentliggørelsen røre, fordi forligsparterne ikke er blevet informeret om undervisningsministerens planer.

Sådan lyder kritikken fra fungerende uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, som kalder det "en venlig påmindelse."

"Når man hudfletter hele uddannelsessystemet og sætter noget til debat, som har så stor interesse for alle, som det er sket med de socialt korrigerede karakterlister, så vil vi gerne som aftalepartnere have feedback på de ting, som bliver lavet," siger Hans Kristian Skibby.

"Jeg synes, at når man i ministeriet påtænker at lave den her slags ting, så er det noget, man skal introducere ordførerne for," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00