Erhvervsskoler: Ministeren skal ikke overdrive praktiktal

PRAKTIK: Der er et akut behov for at skaffe flere praktikpladser, men undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skal alligevel passe på med at gøre problemet større, end det i virkeligheden er, siger direktøren for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Undervisningsministeren skal passe på ikke at gøre problemet med praktikpladsmanglen større, end det er, siger Lars Kunov, der er direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.
Undervisningsministeren skal passe på ikke at gøre problemet med praktikpladsmanglen større, end det er, siger Lars Kunov, der er direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

9000 erhvervsskoleelever manglede en praktikplads i 2018, og det er langt fra godt nok. 

Det mener undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der torsdag slår fast, at regeringen ikke helmer, før den er helt i mål med at skaffe nok lærepladser.

Meldingen kommer på baggrund af en årsstatistik, som Børne- og Undervisningsministeriet offentliggjorde torsdag. Den kortlægger manglen på praktikpladser til erhvervskoleelever i 2018.

Dokumentation

FORSTÅ TALLENE

Børne- og Undervisningsministeriets årsstatistik for 2018 viser, at 9002 erhvervsskoleelever mangler en praktikplads.

Men der er forskel på, hvad de medregnede elever beskæftiger sig med. 

  • 5146 elever er i skolepraktik. Disse elever mangler akut en praktikplads i en offentlig eller privat virksomhed.
  • 1261 praktiksøgende har afsluttet deres grundforløb uden at have indgået en uddannelsesaftale med en offentlig eller privat virksomhed. Disse elever er ikke i skolepraktik eller på anden måde beskæftiget under erhvervsskolesystemet.  
  • 2595 praktiksøgende elever er i gang med deres grundforløb. Når de har færdiggjort deres grundforløb, er de parate til at besætte en praktikplads i en offentlig eller privat virksomhed. 

Årsstatistikken fokuserer på den langsigtede udvikling og supplerer de praktikpladsstatistikker, som Børne- og Undervisningsministeriet udgiver månedligt.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00