Disse opgaver ligger på undervisningsministerens bord

TO-DO-LISTE: Udfordringen med de opdelte gymnasier, opgøret med karakterræs og nationale test samt redning af lukningstruede VUC-institutioner er blot nogle af opgaverne, der ligger på ministerens bord. Hele overblikket får du her.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil behøver ikke at spejde langt efter aktuelle opgaver, når hun indtager sit nye kontor på Frederiksholms Kanal.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil behøver ikke at spejde langt efter aktuelle opgaver, når hun indtager sit nye kontor på Frederiksholms Kanal.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Når Pernille Rosenkrantz-Theil vender tilbage fra sommerferien, er det ikke til et tomt skrivebord. Forude venter flere store opgaver for ministeren, der skal tage favntag med regeringens ambitioner for nationale test, udfordringen med de etnisk opdelte gymnasier og spille ud med et ny måde at skrue tilskuddet til friskolerne sammen på.

Altinget: uddannelse giver dig her overblikket over de opgaver, vi med sikkerhed ved, ministeren vil beskæftige sig med i den kommende politiske sæson.  

Afskaffelsen af de nationale test
Regeringen og dens støttepartier har skrevet under på et politisk forståelsespapir, der vil afskaffe de nationale test i de små klasser og ”afsøge muligheden for at sætte de nationale test i bero, indtil de er blevet mere retvisende for elevernes færdigheder”.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00