Efterskolerne vil modernisere 10. klasse

I kølvandet på Reformkommissionens forslag om at nedlægge 10. klasse melder Efterskoleforeningen sig på banen med et projekt, som skal danne grundlag for en ny lov om 10. klasse. "Vi vil være med til at løfte ansvaret for det samfund, vi er en del af," siger formand Torben Vind Rasmussen. Ordfører glæder sig over, at efterskolerne tænker nyt.

Hvert år vælger mellem 23.000 og 25.000 unge at tage på efterskole for at gå i 10.klasse. Billedet forestiller elever fra Brejning Efterskole i spisesalen.
Hvert år vælger mellem 23.000 og 25.000 unge at tage på efterskole for at gå i 10.klasse. Billedet forestiller elever fra Brejning Efterskole i spisesalen.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

10. klasse skal ikke nedlægges, men moderniseres. 

Det mener Efterskoleforeningen, der i mangel på politisk opmærksomhed har besluttet selv at søsætte et udviklingsprojekt om 10. klasse.

"Hvis du kigger på regeringens folkeskoleudspil, så er 10. klasse ikke nævnt med ét ord. Det er meget betegnende, for i de sidste mange år har politikerne ikke diskuteret udvikling af 10. klasse, men diskuteret, om 10. klasse skal afskaffes eller ej," siger formand Torben Vind.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00