EL varmer op til maraton-samråd om folkeskolereformen

REFORM: Enhedslisten vil have børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at redegøre detaljeret for folkeskolereformen. Derfor har partiet stillet ministeren syv samrådsspørgsmål om sagen.
Per Bang Thomsen

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kan se frem til nogle lange dage i børne- og undervisningsudvalgets mødelokale på Christiansborg. Enhedslisten har nemlig valgt at stille ministeren syv samrådsspørgsmål om folkeskolereformen.

“Der er så mange ting i spil omkring hele folkeskolens fremtid, at vi har ment, der var brug for afklaring på en række områder," siger Enhedslistens folkeskoleordfører, Lars Dohn, til folkeskolen.dk.

Ministeren er blandt andet blevet bedt om at forklare, hvad hun forstår ved de såkaldte aktivitetstimer, hvordan regeringens reformforslag bidrager til en mere demokratisk skole, og hvordan hun kan gå igang med reformforhandlingerne, inden overenskomstforhandlingerne mellem KL og Danmarks Lærerforening er blevet afsluttet.

"Vi er jo uden for forligskredsen, så vi må jo prøve at hive noget af indholdet ud til offentligheden og forsøge at gøre vores indflydelse gældende," siger Lars Dohn til folkeskolen.dk.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00