Enhedslisten høster vælgere på Socialdemokratiets OK18-nedtur

RISBJERG-SNITTET: Med opbakning fra næsten hver tiende vælger står Enhedslisten til det bedste resultat i årevis. Forklaringen skal findes i Socialdemokratiets håndtering af OK18 og en slagkraftig Pernille Skipper, siger valgforsker. VLAK-blokken får laveste tilslutning nogensinde.

Enhedslisten står til 9,4 procent af stemmerne ifølge det nyeste Risbjerg-snit. "Pernille Skipper har vist sig som en værdig arvtager til Johanne Schmidt-Nielsen," siger valgforsker.
Enhedslisten står til 9,4 procent af stemmerne ifølge det nyeste Risbjerg-snit. "Pernille Skipper har vist sig som en værdig arvtager til Johanne Schmidt-Nielsen," siger valgforsker.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Socialdemokratiets positionering i OK18-dramaet tærer på tilliden til partiet. I stedet ser vælgerne ud til at søge mod de partier, der utvetydigt har støttet op om de offentlige lønmodtageres krav under hele forhandlingsforløbet.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som valgforsker og professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Her står Socialdemokratiet til 26,4 procent af stemmerne. Et dårligere resultat end de seneste måneders snit, hvor partiet har fået mellem 28 og 29 procents tilslutning.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00