Erhvervsskoler tilbyder 10. klasse

UDDANNELSE: Et stigende antal erhvervsskoler overtager det fulde udbud af kommunens tilbud om 10. klasse. Formålet er at forberede eleverne til erhvervsudannelserne og gøre dem i stand til at opfylde adgangskravene.

Ved at tilbyde 10. klasse satser flere erhvervsskoler over hele landet på at få fat i flere unge, der har lyst til at tage sig en erhvervsuddannelse.
Ved at tilbyde 10. klasse satser flere erhvervsskoler over hele landet på at få fat i flere unge, der har lyst til at tage sig en erhvervsuddannelse.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Et mål i EUD-reformen er jo at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Det tror jeg, EUD10 helt konkret vil hjælpe til med.

Per Påskesen
Formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Et stigende antal folkeskoleelever afslutter deres grundskoleuddannelse ved at gennemføre 10. klasse – på en erhvervsskole.

Det viser en ny rundspørge fra Danske Erhvervsskoler, der netop har kortlagt erhvervsskolernes involvering i at tilbyde 10. klasse.

15 af landets 67 erhvervsskoler har efter en overenskomst med kommunen ligefrem overtaget driften af 10. klasse. I alt 34 erhvervsskoler tilbyder nu 10. klasse efter sommerferien, viser rundspørgen fra Danske Erhvervsskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00