Erhvervsskolerne varmer op til knokle-år

REFORM: Om halvandet år skal erhvervsuddannelsesreformen træde i kraft, og det bliver et travlt år for især erhvervsskolerne. Det er meldingen fra både Undervisningsministeriet og skolerne selv, som i disse dage holder konference om den nye reform.
Erhvervsskolerne skal skrue tempoet op, hvis de skal nå at implementere EUD-reformen inden august 2015.
Erhvervsskolerne skal skrue tempoet op, hvis de skal nå at implementere EUD-reformen inden august 2015.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Vi er som et kuld galopheste, der venter på at komme i gang. Vi vil jo gerne skabe nogle gode uddannelser, og derfor skal vi have svar på alle de praktiske spørgsmål, som politikerne nok ikke har tænkt på under forhandlingerne.

Anne Vang
Uddannelsesdirektør på Niels Brock

Hvordan skal reformen af erhvervsuddannelsesreformen foldes ud på landets erhvervsskoler? Og hvordan gør man det, når lovteksten endnu ikke er blevet sendt i høring endnu?

Det var de gennemgående spørgsmål, da 247 EUD-aktører torsdag eftermiddag mødtes til konference om den nye reform i et tætpakket auditorium på Bella Sky-hotellet i Ørestaden.

Efter mere end to et halvt års forberedelser, et utal af møder mellem aktørerne, uddannelsesordførerne på Borgen og embedsmændene i ministeriet samt fem måneders politiske forhandlinger faldt reformen på plads i slutningen af februar.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00