EU-dom blokerer for SU-reform

FORHANDLING: Regeringens reform af SU'en står i stampe, mens Dansk Folkeparti kræver sikkerhed for konsekvenserne af EU-dom og en mere socialt balanceret løsning for hjemmeboende.
Morten Østergaard (R) får travlt, hvis han skal have en SU-reform på plads og vedtaget i Folketinget inden sommerferien.
Morten Østergaard (R) får travlt, hvis han skal have en SU-reform på plads og vedtaget i Folketinget inden sommerferien. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads BangPer Bang Thomsen

Uddannelsesminister Morten Østergaard får travlt, hvis han skal nå at have sin SU-reform igennem Folketinget inden sommerferien.

Ifølge Altinget.dks oplysninger forventes der tidligst en aftale i næste uge. Både Uddannelsesministeriet og ordførerne på området forsikrer, at forhandlingerne skrider frem. Til gengæld vil ingen sætte tidsfrist for en aftale.

Dansk Folkepartis ordfører Jens Henrik Thulesen Dahl har markeret sig som den mest kritiske i forligskredsen i forhold til regeringens udspil. Han peger på, at SU-aftalen bliver nødt til at adressere den EU-dom, der betyder, at Danmark skal tillade EU-borgere, der har haft arbejde i Danmark - også i en kortere periode - at få uddannelsesstøtte. Uddannelsesminister Morten Østergaard forklarede i sidste uge, at regeringen vil rette ind efter dommen og afsætte 200 millioner kroner om året for at kunne dække den nye udgift.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00