FH vil sende 10 gange så mange i jobrotation

TOPMØDE: Fagbevægelsens Hovedorganisation vil skrue op for jobrotation, som har kørt på vågeblus siden 2014. Ikke hvad vi har brug for i øjeblikket, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

FH-formand Lizette Risgaard byder velkommen til Lars Løkke Rasmussen, der var inviteret til at tale på topmødet i KB-Hallen.
FH-formand Lizette Risgaard byder velkommen til Lars Løkke Rasmussen, der var inviteret til at tale på topmødet i KB-Hallen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Det her er en investering i at sikre, at vi får den kvalificerede arbejdskraft, som efterspørges. Så det er kort og godt en investering i fremtidens arbejdskraft.

Ejner K. Holst
Næstformand, FH

Investeringer i fremtidens velfærd og arbejdsmarked blev sat på dagsordenen, da Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) afviklede Lønmodtagernes Topmøde i KB-Hallen mandag.

I viften af forslag fra hovedorganisationen finder man en gammel kending fra værktøjskassen med aktiveringsredskaber.

FH foreslår at skrue markant op for jobrotations-ordningen, som ellers har ligget underdrejet siden beskæftigelsesreformen i 2014, hvor SR-regeringen med støtte fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti besluttede at drosle ned for ordningen.

Dokumentation

FH foreslår:

  • At øge kommunernes refusion for udgifter til jobrotation fra 60 til 100 procent.
  • At øge tilskuddet til virksomhederne.
  • At skabe et nyt introduktionsforløb på 2 uger, hvor der blandt andet kan være sidemandsoplæring mellem den person, der skal på uddannelse, og den ledige, der skal være vikar.
  • At udvide varigheden af et jobrotationsvikariat fra 6 til 12 måneder.
  • At give mulighed for at deltage i en voksenerhvervsuddannelse (euv 1).

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00