Flere skal på erhvervsuddannelser trods besparelser

Ellen Trane Nørby bliver spurgt ind til erhvervsuddannelser i Folketingssalen onsdag den 11 november.

ERHVERVSUDDANNELSER: Undervisningsministeren fastslår, at regeringen stadig har en målsætning om, at der i 2020 skal være 25 procent, der tager en erhvervsuddannelse – også selvom der skal effektiviseres. Det undrer Socialdemokraterne.

Venstre mener stadig, at det er muligt, at 25 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse, selvom der spares to procent om året. Det vil heller ikke gå ud over kvaliteten. Pernille Schnoor (S) tvivlede imidlertid på den påstand under spørgetiden i Folketingssalen onsdag.

“Er det muligt, at afskedige 2000 medarbejdere, uden at det går ud over kvaliteten af undervisningen og udbudet af uddannelser,” spurgte Pernille Schnoor.

Ellen Trane Nørby mente ikke nødvendigvis, dat er vil ske afskedigelser, men derimod, at det er op til ledelserne at bruge pengene bedre.

“Jeg har en klar forventning om, at ledelserne kigger på, hvordan man kan opretholde kvaliteten på uddannelserne. Jeg har en klar tiltro til, at de stærke ledelser kigger på, hvordan man kan sikre en mere effektiv drift. Vi kan se, der er store forskelle på, hvordan man bruger sine midler og ressourcer i sektoren,” lød det fra Ellen Trane Nørby.

Pernille Schnoor krævede dog et mere klart svar.

“Kan man afskedige uden at svække på kvaliteten,” spurgte Pernille Schnoor.

“Man vil med ekstra elevtal få markant flere penge i taxametertilskud. Der er ingen tvivl om, at nogle af erhvervsskolerne står i en udfordring, fordi der har været nedgang i elevtallet, men målet er jo, at flere skal ind på erhvervsskolerne og dermed skabe en mere rentabel drift,” lød det fra Ellen Trane Nørby.

Undervisningsministeren er yderligere uenig i konsekvenserne af effektiviseringerne:

“Jeg er uenig med ordføreren i, at man ikke kan effektivisere på erhvervsskolerne. Vi har senest set i en rigsrevisionsrapport, hvor Uddannelsesforbundet har peget på, at der er noget at komme efter, hvis pengene skal bruges mere retsmæssigt.

Det er i øjeblikket 18,5 procent af en ungdomsårgang, der starter på en erhvervsudannelse.

 

Forrige artikel V om for lange skoledage: Det var ikke intentionen V om for lange skoledage: Det var ikke intentionen Næste artikel Ny gymnasiereform vil sætte fokus på HF Ny gymnasiereform vil sætte fokus på HF