Folketinget vil styrke undervisningen i privatøkonomi

AFTALE: Nyt undervisningsmateriale skal klæde unge bedre på til at tage ansvar for deres egen økonomi. Den nuværende indsats er ikke tilfredsstillende, mener Venstre.

Få dage inden jul lykkedes det erhvervsminister Simon Kollerup (S) at indgå en bred aftale, der skal tage et opgør med de omstridte kviklån. En del af aftalen handler om at sikre bedre undervisning i privatøkonomi.
Få dage inden jul lykkedes det erhvervsminister Simon Kollerup (S) at indgå en bred aftale, der skal tage et opgør med de omstridte kviklån. En del af aftalen handler om at sikre bedre undervisning i privatøkonomi.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Det skal være slut med, at unge mennesker bliver fristet af hurtige lån med skyhøje renter, der efterlader dem i med en gæld, de ikke kan afdrage.

Sådan lød ræsonnementet bag den aftale, der skal tage et opgør med de omstridte kviklån, som et flertal i Folketinget indgik lige inden juleferien.

"Det skal være slut med at drive virksomhed på gældsspiraler og personlige tragedier, som vi har set eksempler på i løbet af de sidste år," lød det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), da han præsenterede aftalen på et pressemøde.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00