Fordeling af elever skal kortlægges

GYMNNASIER: Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil have klarhed over, om reglerne bliver brudt, når ansøgere til gymnasiet bliver fordelt mellem skolerne. Initiativet bliver budt hjerteligt velkommen af oppositionen.
Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil have et møde med formanden for fordelingsrådet i Region Hovedstaden for at finde ud af, om reglerne for fordeling af elever på gymnasierne bliver brudt.
Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil have et møde med formanden for fordelingsrådet i Region Hovedstaden for at finde ud af, om reglerne for fordeling af elever på gymnasierne bliver brudt.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk

Jeg kan ikke blive ved med at høre på, at der er sket ting, som ikke er gjort rigtigt, og derfor vil jeg nu bede om en drøftelse for at få gennemgået, hvordan og hvorledes fordelingen foregår.

Troels Lund Poulsen
Undervisningsminister
Gymnasiernes metoder til at fordele eleverne imellem sig skal ses efter i sømmene for at finde ud af, om reglerne bliver overholdt, lyder meldingen fra undervisningsminister Troels Lund Poulsen. Han vil tage et møde med formanden for Region Hovedstadens fordelingsudvalg for at finde ud af, hvad der er op og ned i beskyldninger om, at fordelingen af elever ikke sker efter reglerne.

"Jeg går ud fra, at reglerne bliver overholdt, men jeg har i dag besluttet, at jeg vil tage en snak med formanden for fordelingsudvalget. Jeg kan ikke blive ved med at høre på, at der er sket ting, som ikke er gjort rigtigt, og derfor vil jeg nu bede om en drøftelse for at få gennemgået, hvordan og hvorledes fordelingen foregår," sagde Troels Lund Poulsen på et samråd i Uddannelsesudvalget tirsdag.

Han har desuden sendt et brev til landets gymnasierektorer, hvor han præciserer reglerne, og vil nu indkalde forligskredsen til et møde for at diskutere, om der er brug for at stramme reglerne for fordelingen af elever.

Tilbagevendende diskussion
Udmeldingen kommer efter anklager om, at rektorer i Københavnsområdet håndplukker elever, hvilket Politiken har sandsynliggjort har fundet sted.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00