Fordeling af redningspulje til nødlidende VUC’er udskudt igen

UDSAT: Først når posten som undervisningsminister er besat på ny, bliver det afgjort, hvilke af de 13 ansøgende VUC-institutioner der får del i redningspuljen på 60 millioner.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Simon LesselNiels Frederik Rickers

De 13 VUC-institutioner, der har ansøgt om at få del i den 60 millioner store redningspulje, må fortsat spejde langt efter svar på, om de får tildelt pengene.

Man kan jo godt forestille sig, at der er institutioner, der som konsekvens må lave afskedigelser eller køre med større holdstørrelser.

Pernille Brøndum
Formand, Danske HF & VUC

Puljen skulle have været udmøntet allerede 1. april, men den deadline blev senere udskudt til 1. maj. Og det er fortsat uvist, hvornår pengene forventes uddelt, lyder det fra Undervisningsministeriet.

Fakta
Disse VUC-afdelinger står til lukning:
I dag er der 85 VUC-afdelinger fordelt på 30 VUC-centre, men flere af dem har meldt ud, at de er hårdt pressede på pengepungen. 

Til sommer lukker afdelinger i Hirtshals, Ebeltoft, Brovst, Grindsted, Frederiksværk, Rudkøbing, Frederikssund og Varde som følge af mange års økonomiske besparelser. 

De 13 lukningstruede VUC-afdelinger er: Vejen, Struer, Middelfart, Nykøbing Mors, Faaborg, Hadsund , Middelfart, Søndersø, Korsør, Kalundborg, Greve, Brønderslev og Ringkøbing.  

Kilde: Danske HF & VUC og Undervisningsudvalget.

”Behandlingen af ansøgningerne er pt. stillet i bero pga. valget. Sagsbehandlingen genoptages, når der igen er en minister, som kan tage stilling til udmøntningen af midlerne,” skriver Undervisningsministeriets pressetjeneste i en mail til Altinget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00