Forskere, elever og organisationer: Sådan vælger flere en erhvervsuddannelse

UDSPILSHJÆLP: Regeringen præsenterer til efteråret et nyt udspil til, hvordan man får flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Udspillet bør indeholde færre økonomiske incitamenter, højere faglig kvalitet og bedre brobygning, lyder det fra en række forskere, elevorganisationer og interesseorganisationer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede som noget af det første i sin tale til Folketingets afslutningsdebat, at regeringen til efteråret præsenterer et nyt udspil til, hvordan man får flere unge til at søge og gennemføre en erhvervsuddannelse.

Det står indtil videre åbent, hvad udspillet kommer til at indeholde. Merete Riisager (LA) fremhæver over for Jyllands-Posten, at udspillet bliver "et mangefacetteret udspil, som kommer til at løfte erhvervsuddannelserne samlet set," lyder det fra undervisningsministeren. Men undervisningsministeren ønsker ikke at uddybe indholdet i udspillet endnu, oplyser Undervisningsministeriet.

Altinget: uddannelse har derfor talt med en række forskere, elevorganisationer og interesseorganisationer for at høre deres bud på, hvordan man kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Login