Fortsat lang ventetid på it-rygsække

STØTTE: Der er stadig langt igen, før Uddannelsesstyrelsen lever op til sit eget mål om, at 70 procent af ansøgere til it-rygsække skal have svar inden for 30 dage. Der er sat ekstra midler af for at komme til bunds i bunkerne, fortæller ministeren.
6 procent af unge, der søger om socialpædagogisk støtte, får i dag svar inden for 30 dage. Dermed er der et godt stykke op til de 70 procent, som er Uddannelsesstyrelsens eget mål for, hvor mange der skal have svar inden for en måned.

Tallene er opgjort siden januar 2011 og fremgår af et brev fra undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketingets Uddannelsesudvalg. Ministeren understreger i brevet, at målsætningen skal ses som et samlet gennemsnit for hele skoleåret.

Det fremgår desuden af brevet, at svartiden på en ansøgning om støtte siden slutningen af januar har ligget på omkring seks uger.

Vejledning på vej
Som Altinget.dk tidligere har beskrevet, lagde tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (V) en del af ansvaret for de lange ventetider hos skolerne. Derfor arbejder ministeriet på en vejledning i, hvordan og hvornår skolerne skal søge om hjælpemidler til elever med behov for det.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00