Gammelt S-forslag: Gør helhedsskolen fleksibel

REFORM: Helhedsskolen skal indeholde fleksible moduler, så børnene kan gå tidligt hjem fra skole en gang om ugen. Det mente Socialdemokraterne, da partiet sad i opposition.
Per Bang Thomsen

Skolen skal indeholde fleksible moduler, så forældre f.eks. har mulighed for at hente børnene tidligere en gang om ugen (”onsdags-modulet”).

Socialdemokraterne
Helhedsskolen - en del af fremtidens folkeskole

En lang og sammenhængende skoledag, hvor undervisning og SFO-tiden bliver blandet sammen i såkaldte aktivitetstimer. Sådan skal folkeskolen se ud, hvis man spørger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Den ide luftede hun også i 2010, hvor hun sammen med resten af Socialdemokraterne lancerede skoleudspillet “Helhedsskolen - en del af fremtidens folkeskole”. Men hvor ministeren i dag vil have, at børnene skal være på skolen i alle timerne, var hun som oppositionspolitiker tilhænger af at gøre helhedsskolen mere fleksibel.

“Skolen skal indeholde fleksible moduler, så forældre f.eks. har mulighed for at hente børnene tidligere en gang om ugen (”onsdags-modulet”),” stod der i det tre år gamle udspil.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00