Gymnasiebestyrelser foreslår kompromis

ENIGHED: Efter intern uenighed om fremtidens kapacitetsfastsættelse og elevfordeling på landets gymnasier er Gymnasiernes Bestyrelsesforening nu blevet enige. Forslaget er et kompromis, som både lægger afstand til Rektorforeningen og de seks liberale udbrydergymnasier.

Gymnasiebestyrelsernes holdning til kapacitets- og elevfordeling ligger nu fast - og de er ikke enige med Rektorforeningen, men heller ikke med de seks udbrydergymnasier, som efterlyste en mere liberal politik på området.

Gymnasiernes Bestyrelsesforenings (GBF) medlemmer har indgået et kompromis, og af teksten fremgår det, at man principielt set er enige i, at man på den enkelte skole i højere grad selv må fastsætte sin kapacitet, så længe det ikke går ud over andre gymnasier, der som konsekvens må lukke. Man mener dog, at bestyrelserne på gymnasierne skal spille en afgørende rolle, når kapaciteten skal fastsættes.

"Bestyrelserne har et tydeligt ledelsesansvar også på det område der udgør elevoptagelsen. En bestyrelse kan hverken fralægge sig ansvar for gymnasiets udvikling eller for lokale og samfundsmæssige hensyn, og GBF vil derfor insistere på at bestyrelserne bliver repræsenteret i drøftelserne og beslutningerne om den endelige kapacitetsindberetning til ministeriet," lyder det således i notatet.

Mere selvstændighed i elevfordelingen
Også når det handler om fordelingen af elever, mener GBF, at der er plads til forbedring. En ny struktur vil på dette område også gavne det gymnasielle selveje, mener man i GBF.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00