Gymnasieformand vil droppe snakken om dannelse

INTERVIEW: ”Lad os pakke snakken om dannelse væk,” opfordrer Anne-Birgitte Rasmussen fra Danske Gymnasier. Målet er at bekæmpe en stigende polarisering over uddannelse.

"Dannelse bliver et samlebegreb for en bestemt måde at tænke uddannelse på. Vi mener, at det er en gammeldags og elitær måde at tænke uddannelse på," siger Anne-Birgitte Rasmussen.
"Dannelse bliver et samlebegreb for en bestemt måde at tænke uddannelse på. Vi mener, at det er en gammeldags og elitær måde at tænke uddannelse på," siger Anne-Birgitte Rasmussen.Foto: Danske Gymnasier
Tyson W. Lyall

Lad os pakke snakken om dannelse væk, og lad os tale om, hvad vi gerne vil uddanne de unge til

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand, Danske Gymnasier

Argumentet er, at det er noget pjat, og derfor er uddannelse noget møg, når det kun er de selvfede, som får mere uddannelse

Anne-Birgitte Rasmussen
Formand, Danske Gymnasier

”Det bringer os ikke i samtale med hinanden at tale om dannelse. Det bliver bare brugt til at skyde på hinanden.”

Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Danske Gymnasier, er ikke begejstret for dannelses-debatten, som blandt andet var på plakaten under Sorø-mødet tidligere på sommeren.

For gymnasieformanden og hendes forening er et opgør med polariseringen på uddannelsesområdet en af de største temaer i den kommende tid. Og her spiller dannelse en afgørende rolle.

Dokumentation

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00